dinsdag 25 juli 2017
1343 scholen, 12711 leraren, 74322 beoordelingen
Dit was het laatste schooljaar dat Beoordeelmijnleraar.nl actief was.
Vanaf volgend jaar is deze website offline. Je leraren zal je dan ergens anders moeten beoordelen...
Bedankt iedereen: bedankt leerlingen, bedankt leraren, bedankt media voor alle aandacht en bedankt Procolix voor de hosting.
 
Info tonen/verbergen
Deze bijdrage kan niet of is niet correct

Veel gestelde vragen

Ik sta aangemeld bij een verkeerde school en kan via 'Mijn school' niet meer wijzigen. 
Er is te vaak via het IP adres van je computer van school gewisseld. Meld je (gratis) eenmalig aan en je kunt je eigen school selecteren.

Hoe meld ik me aan?
Heel eenvoudig, lees hier de aanmeldprocedure.

Ik heb me al aangemeld en kan via 'mijn school'niet meer wijzigen?
Neem contact op met de redactie via dit formulier. Vermeld dan je accountnaam en/ of emailadres.

Hoe selecteer ik mijn school?
Zoek je school op plaats of naam via de zoekmachine in de linkerkolom. Selecteer jouw school. Op de schoolpagina staat een link 'dit is mijn school', druk op die link. Nu is het jouw school!


Hoe voeg ik mijn leraar toe?
Ook heel eenvoudig, eerst aanmelden en je school selecteren. Kijk eerst goed of je leraar niet al in de lijst staat op het tabblad leraren! is dat niet het geval dan kun je een leraar toevoegen door op de link 'leraar toevoegen' te drukken


Wordt de inhoud van een toelichting gecontroleerd?
Indien de inhoud van een toelichting niet voldoet aan onze regels kan iedereen dit aangeven door op de link ‘dit is niet ok!’ te klikken. Die staat onder elke beoordeling. Wij controleren de toelichting en indien nodig wordt deze verwijderd. Het cijfer zelf wordt in principe nooit verwijderd.

Gebruiken mensen deze site niet om zich af te reageren? Zijn de meeste beoordelingen negatief?
Tegenstanders van soortgelijke sites in het buitenland vinden dat leerlingen niet in staat zouden zijn om een eerlijke beoordeling te geven of een toelichting te schrijven. Het interessante is dat ongeveer 70% van de beoordelingen op Beoordeelmijnleraar.nl positief is. Dit geeft aan dat een groot deel van de leerlingen de site gebruikt om positieve kritiek op de kwaliteit van hun onderwijs te leveren en dus niet als ‘uitlaatklep’.

Waarom is deze site opgezet?
Door macht en afhankelijkheid is er een onvermijdelijke ongelijkheid tussen leerling en leraar. Door deze verhouding is de wederzijdse uitwisseling van geloofwaardige beoordelingen lastig. Wij zijn ook leerling geweest en geloven dat leerlingen een eigen mening hebben en dat deze gehoord mag worden zonder dat dit een scheve verhouding oplevert.

Zijn de classificaties statistisch geldig?
Niet echt. Het is een lijst met opinies en dient ook zo gezien te worden.

Moet ik betalen om deze site te gebruiken?
Nee, de site is gratis.

Waarom aanmelden?
Je beoordeling weegt dan 5 keer zwaarder mee en het is mogelijk je beoordeling later aan te passen. Het laatst gegeven punt aan een leraar of school wordt gebruikt voor de weging van het gemiddelde. Want je kan de dienst van je leraar later anders vinden!
Via een computer (IP-adres) kan een leraar of school 1 keer worden beoordeeld. Aanmelden is dus noodzakelijk als via dezelfde computer meerdere personen een beoordeling aan dezelfde leraar of school willen geven. 
Na aanmelding word je ook op de hoogte gehouden van beoordelingen op jouw school!

Kan mijn naam van de site worden verwijderd?
Bedenk dat deze site voor de leraar een klankbord is van meningen die de leerlingen normaal wellicht voor zichzelf houden. Toelichtingen en beoordelingen die aan onze regels voldoen, blijven in theorie gewoon staan. Uiteraard heeft u recht van verzet. Hierbij kan om een kopie van een legitimatiebewijs gevraagd worden ter identificatie.

Ik geloof niet dat mijn leerlingen zo over mij denken. Kloppen deze beoordelingen wel?
Als u de beoordelingen niet gelooft, kunt u vanzelfsprekend uw eigen leerlingen vragen om een beoordeling op de site te plaatsen.

Mijn vragen zijn nog niet (volledig) beantwoord. Hoe kan ik jullie bereiken?
E-mail ons hier.