Beoordeel mijn leraar

De voordelen van een digitaal archief voor een leraar

Geplaatst op

Wanneer je een leraar bent, is het niet altijd even gemakkelijk om de verschillende documenten die je dagelijks onder ogen krijgt op een ordelijke manier bij elkaar te houden. Gelukkig zijn er in de laatste jaren veel mogelijkheden bijgekomen om dit voor elkaar te krijgen. Één van deze zaken is het digitale archief. We nemen in deze blog met jou door hoe het precies zit met de voordelen van een digitaal archief ten opzichte van het analoge archief. Bij https://www.karmac-digitaliseert.nl/ weten ze overigens alles van digitalisatie en hoe dit voor jou op een gunstige manier kan uitwerken. 

De voordelen van een digitaal archief 

Of je nu een leraar bent of werkzaam bent in een andere bedrijfstak: het is belangrijk om de administratie en de verschillende documenten die je dagelijks onder ogen krijgt op een goede manier te ordenen. Dit kun je natuurlijk doen met een analoge archief alleen daar zijn een aantal risico’s aan verbonden:

  • Een analoge archief kan snel stuk gaan als er bijvoorbeeld water op komt 
  • Breekt er brand uit dan is je totale analoge archief al snel onbruikbaar

Sneller werken

Het is gemakkelijker om te werken met een digitaal archief, omdat je dan bijvoorbeeld veel sneller kunt zoeken in je archief naar een document. Met een digitaal archief hoef je niet op elkaar te wachten en kun je dus met meerdere mensen werken binnen een document of hetzelfde document raadplegen. Wanneer je met collega’s moet samenwerken binnen een document bijvoorbeeld ten behoeve van een leerlingenbespreking, dan is dit gewoon mogelijk. In tijden van corona afstandwerken is dit een prima optie.

Digitalisatie van oudere (analoge) media 

Met het tijdperk van de digitalisatie is het stuk gemakkelijker geworden om verschillende bronnen te ontsluiten naar een grote publiek toe. Zo kun je bijvoorbeeld betamax videobanden laten digitaliseren en ze dus weer afspeelbaar maken. Ook microfilm is bijvoorbeeld te digitaliseren, dat kan erg handig zijn en een mooie aanvulling op een digitaal archief. Zo kun je dus gewoon met de computer via het internet bepaalde bestanden die ooit op microfilm stonden raadplegen en er je voordeel mee doen.

 

Gerelateerde berichten

Waarom Vallen Mensen Voor Phishing? De Psychologie Achter de Valstrik

Heb je je ooit afgevraagd waarom mensen zo vaak in phishingaanvallen trappen? Laten we eens duiken in de psychologie achter deze valstrik en...

Lees meer

Kunnen games je helpen slimmer te werken?

Ben je ooit gefascineerd geweest door de kracht van gamification in training en ontwikkeling? Misschien vraag je je af hoe gaming-elementen de manier...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden