Beoordeel mijn leraar

Een holding oprichten in Nederland

Geplaatst op

Nederland heeft bewezen een ideale structuur te zijn voor veel verschillende ondernemingen. De Nederlandse laissez-faire-praktijk geeft bedrijven weinig tot geen regelgeving, minimale belastingheffing en verlicht in het algemeen de stress van veel ondernemers. In dit artikel analyseren we de belangrijkste kenmerken en voordelen voor het oprichten van een holding.

Wat is een Nederlandse holding?

Een Nederlandse holding is een soort onderneming met de intentie om de aandelen van andere ondernemingen te ‘houden’ met als doel deze te controleren en mogelijk zelfs te absorberen.

Een holdingvennootschap bereikt dit door voldoende aandelen van een reeds bestaande vennootschap te kopen om stemrecht te krijgen, waardoor zij vervolgens invloed kan uitoefenen op het handelen van de vennootschap, zo niet de volledige controle hierover kan overnemen.

Wat zijn de voordelen van een Nederlandse holding?

Hoewel er veel voordelen zijn voor houdstermaatschappijen in het algemeen, zijn ze nog unieker als ze in Nederland gevestigd zijn.

Lage belastingheffing

Dankzij vele internationale verdragen, zoals het Double Tax Treaty Network, worden de belastingen voor buitenlandse of lokale holdingvennootschappen binnen Nederland aanzienlijk verlaagd. Deze belastingwet bevordert ook de gelijkheid tussen investeerders en ondernemers, waardoor dezelfde regelgevende normen die aan binnenlandse ondernemingen worden gegeven ook worden uitgebreid naar buitenlandse ondernemingen. Inclusief hun lage fiscale normen voor investeringen. Holdingvennootschappen worden over het algemeen geconfronteerd met een lage belastingheffing, Aangezien zij alleen hun eigen vermogen investeren en geen volledig operationele onderneming zijn. Bovendien kunnen bepaalde ondernemingen volledig worden vrijgesteld van belasting op basis van hun inkomsten. 

Minimale overhead

Het gaat om de financiële kosten voor het runnen van een bedrijf. Dit kunnen de salarissen van de werknemers, de huur van het kantoor, het verkoopteam en alle andere uitgaven voor het runnen en organiseren van het bedrijf zijn. Aangezien holdingvennootschappen afhankelijk zijn van de fundamenten van reeds gevestigde bedrijven, hebben ze minimale overheadkosten.

Gemakkelijke oprichting

Het oprichten van een Nederlandse holding is een relatief eenvoudig proces. De Nederlandse houdstermaatschappijen kunnen als VOF ter beurze worden genoteerd. Het minimumkapitaal voor VOF is 0 euro.  Daarnaast zijn er geen officiële controles nodig totdat de holding een omzet van 10 miljoen euro of meer per jaar heeft. Professioneel financieel beheer is ook niet nodig, hoewel het sterk aanbevolen kan zijn.

Gerelateerde berichten

Waarom Vallen Mensen Voor Phishing? De Psychologie Achter de Valstrik

Heb je je ooit afgevraagd waarom mensen zo vaak in phishingaanvallen trappen? Laten we eens duiken in de psychologie achter deze valstrik en...

Lees meer

Kunnen games je helpen slimmer te werken?

Ben je ooit gefascineerd geweest door de kracht van gamification in training en ontwikkeling? Misschien vraag je je af hoe gaming-elementen de manier...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden