Beoordeel mijn leraar

Het belang van goede uitleg bij het rekenen

Geplaatst op

In deze corona tijden is het voor veel scholieren wennen aan de manier waarop ze les krijgen. Waar vroeger alles met je klasgenootjes alles in een lokaal gebeurde, gaat tegenwoordig bijna alles digitaal. Ook al zijn de scholen weer open, sommige leerlingen hebben tijdens het voorgaande schooljaar op een of andere manier een achterstand of vertraging opgelopen. De vraag is, hoe haal je die achterstand weer in? Gelukkig zijn er tegenwoordig hele goede oefenbladen te downloaden die basisschoolleerlingen kunnen helpen met rekenen of redactiesommen. Daar gaan we het in dit artikel over hebben. Lees snel verder!

Moeite met rekenen.
Als je moeite met rekenen hebt, zijn er tegenwoordig websites waar je oefenbladen kunt downloaden voor rekenen of redactie sommen. Download het oefenblad dat past bij je niveau en vraagstuk en je kan thuis onbeperkt oefenen. Betrek je ouders of leraren erbij, zodat zij eventueel na de les of thuis nog extra ondersteuning kunnen bieden.

Ook voor ouders
Voor ouders is dit natuurlijk net zo’n belangrijke uitkomst als voor de kinderen. Door de oefenbladen te downloaden en ze thuis aan de keukentafel te maken, worden ouders automatisch betrokken bij de leercurve van hun kinderen. Door de manier waarop het rekenen of de redactiesommen worden uitgelegd, zal je als ouder geen moeite hebben om de lesstof aan je kinderen over te brengen.

Maar wat zijn redactiesommen eigenlijk?
Iedereen weet wat er met rekenenen bedoeld wordt, maar wat zijn redactiesommen eigenlijk? Misschien is dit begrip wat minder bekend bij je, maar iedereen heeft redactiesommen gehad op school. Het zijn sommen die in een verhaaltje verteld worden. Zo leren kinderen niet alleen rekenen en zaken logisch achter elkaar zetten, maar ook goed begrijpend lezen. Met deze manier van sommen maken, combineren kinderen dus veel verschillende vaardigheden!

Voor wie is dit bedoeld?
In principe zijn websites als wijzeroverdebasisschool.nl bedoeld voor kinderen van de basisschool. De naam geeft het al een beetje weg. Voor alle kinderen van groep 3 t/m 8 die moeite hebben met rekenen, redactiesommen, begrijpend lezen of nog veel meer. Het is natuurlijk niet alleen voor kinderen met een achterstand, maar ook voor kinderen die juist extra willen oefenen om zo een voorsprong te nemen waar ze later misschien nog veel aan gaan hebben.

Concluderend.
Als er behoefte is aan extra lesstof, kan je dat tegenwoordig heel goed online vinden. Download de oefenbladen of bekijk de instructievideo’s. Dan is succes gegarandeerd. Veel leerplezier!

Gerelateerde berichten

De perfecte baan voor jou vinden, zo doe je dat!

Dat er genoeg vacatures in Rotterdam zijn, betekent niet dat je willekeurig op een functie kunt solliciteren. Elke persoon heeft immers andere...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden