Beoordeel mijn leraar

Hoe bereid ik me voor op een assessment?

Geplaatst op

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe baan? Dan is de kans groot dat je binnenkort een assessment moet gaan maken. Tegenwoordig maken namelijk steeds meer bedrijven gebruik van een assessment om hun sollicitanten te te beoordelen. Als sollicitant is het mogelijk om je hierop voor te bereiden. Een goede voorbereiding bestaat onder andere uit assessments oefenen. In dit artikel leg ik uit hoe je jezelf kan voorbereiden op een assessment. Zodat ook jij hopelijk snel een nieuwe baan hebt!

 

Verschillende onderdelen

 

De meeste assessments bestaan uit meerdere onderdelen. Vaak gaat een gedeelte over jouw als persoon. Dit is vrijwel onmogelijk om te oefenen. Het enige dat je kan doen, is nagaan voor je zelf wat voor persoon je bent, waar je voor staat en wat jouw sterktes en zwaktes zijn. Daarnaast zijn er ook nog onderdelen die meestal betrekking hebben op een opdracht dat gerelateerd is aan de werkzaamheden die geëist worden van de nieuwe medewerker. Dit zou je wel kunnen oefenen door gelijksoortige opdrachten te oefenen. Zodat je weet wat er van je verwacht wordt. 

 

Oefening baart kunst

 

Veel oefenen zal je helpen om het assessment goed te maken. Daarnaast zal het ook wat zenuwen wegnemen. Het is volkomen normaal om een beetje gespannen te zijn, maar het zou zonde zijn als je door de zenuwen het assessment slecht maakt. Het is ook mogelijk om hulp te zoeken van buitenaf, bijvoorbeeld van Hellotest. Zij bieden allerlei verschillende oefeningen online aan. Waardoor je nooit meer zonder enige voorbereiding aan de slag hoeft met een assessment. 

 

Vraag om advies

Wanneer je op gesprek mag komen, bestaat er een kans dat zij jou op dat moment vertellen dat je ook nog een assessment moet maken. Schiet hiervan niet in de stress, maar vraag hen om hulp. Wat kan je allemaal doen ter voorbereiding? Dit zal juist laten zien dat je gemotiveerd genoeg bent. Je laat zien dat je ook in jouw vrije tijd aandacht en tijd wil besteden aan hun. 

Gerelateerde berichten

De perfecte baan voor jou vinden, zo doe je dat!

Dat er genoeg vacatures in Rotterdam zijn, betekent niet dat je willekeurig op een functie kunt solliciteren. Elke persoon heeft immers andere...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden