Beoordeel mijn leraar

Hoe bewaak je als docent de veiligheid van leerlingen tijdens Corona?

Geplaatst op

Er zijn een hoop dingen die zijn veranderd sinds het begin van de coronacrisis. Dat komt natuurlijk doordat iedereen moet vermijden om met veel mensen in contact te komen. Er zijn daardoor veel beroepen die erg zijn veranderd. Je ziet bijvoorbeeld je collega’s bijna nooit meer in het echt. Dat is erg jammer voor mensen die het fijn vinden om hun collega’s in het echt te spreken. Zij zien hun collega’s dan alleen nog maar via programma’s als Skype of Microsoft Teams. Wanneer je leraar bent is het pas echt vervelend dat je door het coronavirus bijna nooit meer in het echt les kunt geven aan je leerlingen. Het is voor een leraar namelijk erg lastig om de boodschap van de les goed over te brengen via het internet.  

Online les 

Het is voor docenten vaak vervelend om de klas alleen maar in de online les te zien. Veel scholen proberen dan ook om toch lessen op school te geven. Dat kan bijvoorbeeld in kleinere groepjes dan normaal zodat er genoeg afstand gehouden kan worden. Het is dan ook lastig om voldoende lessen op school te geven. Je wilt natuurlijk ook voorkomen dat het druk wordt in de gangen en in de aula. Om die reden zullen de meeste lessen toch online gegeven moeten worden. Dat is voor docenten vervelend, aangezien je dan minder goed kunt aanvoelen hoe het met een leerling gaat. Er zijn erg veel docenten die daardoor het gevoel hebben dat ze er niet genoeg kunnen zijn voor de leerlingen met wie het niet zo goed gaat. Juist in tijden van crisis is het belangrijk dat kinderen een plek hebben waar ze kunnen praten over de problemen die zij hebben. Leerlingen met een onveilige thuissituatie hebben nu niet de mogelijkheid om bijvoorbeeld met hun mentor te praten. Dat kan natuurlijk alsnog, maar veel leerlingen doen dit liever niet via een videoverbinding. Daardoor is het voor docenten erg lastig om de leerlingen in hun klas te helpen als dat nodig is.  

De corona regels uitleggen 

Het is erg belangrijk dat kinderen goed op de hoogte zijn van de regels en richtlijnen omtrent het coronavirus. Dat komt doordat er op die manier een hoop besmettingen voorkomen zouden kunnen worden. Sommige kinderen krijgen van hun ouders al voldoende uitleg over deze regels. Het is vooral belangrijk dat de kinderen uitgelegd krijgen waardoor bepaalde regels belangrijk zijn. Wanneer kinderen hier thuis niet genoeg uitleg over krijgen zullen zijn waarschijnlijk de regels minder goed naleven. Om die reden is het belangrijk dat docenten de leerlingen van hun klas voorlichting geven over dingen als sites waar je mondkapjes kunt bestellen. Je kunt bijvoorbeeld mondkapjes bestellen op de site van hulpmiddelenwereld. Door de leerlingen in je klas uitleg te geven over het belang van het dragen van een mondkapje, kun je er voor zorgen dat zij zich goed aan de mondkapjes plicht houden.  

Op deze manier kun je jouw leerlingen beter beschermen in deze tijd. Het is namelijk de taak van docenten om kinderen een andere kijk op dit soort zaken te geven dan thuis.  

Gerelateerde berichten

De perfecte baan voor jou vinden, zo doe je dat!

Dat er genoeg vacatures in Rotterdam zijn, betekent niet dat je willekeurig op een functie kunt solliciteren. Elke persoon heeft immers andere...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden