Beoordeel mijn leraar

Je bent klaar met je opleiding. En nu?

Geplaatst op

Het is dan eindelijk zo ver. Je bent klaar met je opleiding. In deze opleiding heb je erg veel tijd gestoken, waardoor jij echt een special bent op dat vakgebied. Door de opleiding heb je erg veel theoretische kennis opgedaan. Wanneer je gaat werken, doe je nog veel meer ervaring op. Vaak leer je op het werkgebied nog veel meer bij. Maar waar ga je werken? Ga je zelf bijvoorbeeld een bv oprichten of ga je toch liever ergens in loondienst?

Een bv oprichten

Tijdens een opleiding loop je in de meeste gevallen ook stage. Tijdens deze stage doe je werkervaring op. De een heeft het erg naar zijn zin op de stage, terwijl de ander er het liefste weg wilt. Dit kan komen door het type bedrijf of mensen die er werken, maar daarnaast kan het ook zo zijn dat je het vakgebied gewoon minder leuk vindt. De een kiest er op dat moment voor om bijvoorbeeld te stoppen, terwijl de ander de opleiding dan toch maar gewoon afmaakt. Wanneer je de opleiding toch hebt afgemaakt, mag je het werkleven in. Op het moment dat je erachter bent gekomen dat je in loondienst werken toch niet zo leuk vond, kun je ook een bv oprichten. Wanneer je kiest voor bv oprichten, heb je erg veel mogelijkheden. Je kunt zelf kiezen voor welk vakgebied je gaat en daarnaast mag je ook nog zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Bij een bv oprichten is het wel van belang dat je goed kijken naar de eisen, zodat je goed voorbereid bent op wat de voor- en nadelen zijn. 

In loondienst gaan

Naast dat je het vakgebied of in loondienst werken niks vindt, waardoor je kiest voor een bv oprichten, is het natuurlijk ook mogelijk dat je wel helemaal op je plek zit in het vakgebied van jouw afgeronde opleiding. Op dit moment kun je meerdere dingen doen. Veel leerlingen blijven bij hun stage. De werknemers van deze stage weten al wat ze kunnen verwachten, waardoor ze je sneller aannemen. Daarnaast weet de leerling zelf ook al wat hij kan verwachten. Toch kan het zo zijn dat de stageplaats geen werkplekken meer te bieden heeft. Dan zijn er gelukkig nog genoeg mogelijkheden om voor te kiezen. Je kunt op internet erg veel vinden. Naast het internet heb je ook apps, zoals LinkedIn. Hierop kun je veel vacatures vinden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden