Beoordeel mijn leraar

Leraren service oprichten

Geplaatst op

In Nederland is er de behoefte aan leraren die bijles kunnen geven en er zo voor kunnen zorgen dat leerlingen of studenten uiteindelijk de materie onder de knie krijgen en hun examen of tentamen op een goede manier kunnen doen, zodat ze uiteindelijk hun opleiding kunnen halen. Wil jij een bedrijfje oprichten hierin? Dan is het erg slim om te zorgen dat je het bedrijf helemaal op orde hebt als het gaat over de specifieke rechtspersoon die je ervoor kiest.

Een bv oprichten kan een goed idee zijn in het laatste geval. In deze tekst nemen wij met je door wat de verschillende opties zijn als het gaat over het oprichten van een BV en de voordelen ervan.

Voordelen van een BV 

Wanneer je een BV opricht, dan is het zo dat je privévermogen niet gekoppeld is aan je zaak. Dus dit is beschermd. Daarnaast is het ook nog een keer zodat je heel gemakkelijk de verschillende rollen binnen een bedrijf kunt scheiden, zo is de eigenaar niet per definitie de algemeen directeur bij een BV. Het is ook mogelijk om met een BV aandelen uit te geven en zo extern kapitaal aan te trekken. Daarbij betaal je belasting over de winst en niet over de inkomsten van je bedrijf. Op deze manier is het een stuk gemakkelijker om belastingverlichting voor je bedrijf te realiseren.

Wil je gemakkelijk meerdere mensen aannemen, dan is een BV ook een bijzonder gemakkelijke rechtspersoon waar je voor kunt kiezen.

Wanneer kies je een BV?

De meeste mensen kiezen voor een BV wanneer ze een aanzienlijke omzet per jaar maken, zo’n €100000. Vanaf dit bedrag wordt er vaak gekozen voor een BV. Wanneer je panden en auto’s hebt, dan wil je niet dat deze allemaal in je BV staan, omdat er bijvoorbeeld risico aan verbonden is, dat je bijvoorbeeld de panden kwijt zou raken wanneer je BV zou omvallen. Dan is het ook mogelijk om een holdingstructuur op te richten waarbij er een moederbedrijf bestaat waar een aantal bv’s onderhangen, zodat je met deze onderhangende BV’s kunt werken en de risico’s nemen, terwijl je in de moeder BV juist alle panden et cetera onderbrengt. Deze zijn dan risicovrij, je neemt immers geen bedrijfsrisico’s met je moeder BV. 

Gerelateerde berichten

Waarom Vallen Mensen Voor Phishing? De Psychologie Achter de Valstrik

Heb je je ooit afgevraagd waarom mensen zo vaak in phishingaanvallen trappen? Laten we eens duiken in de psychologie achter deze valstrik en...

Lees meer

Kunnen games je helpen slimmer te werken?

Ben je ooit gefascineerd geweest door de kracht van gamification in training en ontwikkeling? Misschien vraag je je af hoe gaming-elementen de manier...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden