Beoordeel mijn leraar

Medische keuring taxichauffeurs

Geplaatst op

In deze blog vertellen wij alles wat je moet weten over de medische keuring voor taxichauffeurs, ook wel bekend als de taxipaskeuring. Wil jij beginnen als taxi chauffeur? dan kan deze blog wel eens interessant zijn voor jou! Hierna ben je op de hoogte van alles wat je moet weten.

Verplichte medische keuring

Wanneer jij taxichauffeur wilt worden, ben je verplicht om een medische keuring af te leggen en daarom dus in het bezit te zijn van een taxipas. Deze pas is vijf jaar geldig, dit houdt dus in dat je om de vijf jaar opnieuw gekeurd moet worden. De taxipassen worden verstrekt door de instantie KIWA register.

 

Wat kan ik verwachten van de keuring?

Tijdens de keuring wordt er onderzocht of je zelfstandig en veilige kunt rijden.Ook worden mogelijke gezondheidsrisico’s en lichamelijke klachten onderzocht.

 

De arts beoordeeld jouw fysieke gesteldheid, mentale conditie en het functioneren van jouw armen, benen en wervelkolom. Ook wordt jouw bloeddruk en zicht gemeten. 

 

Welke stappen moet ik nemen?

Als eerste moet je een geneeskundige verklaring invullen voor taxichauffeurs van het KIWA. Deze kun je vinden op hun site. Daarna maak je een online een afspraak bij een keurings arts . Dit kan niet bij de huisarts. Daarna zal de arts de keuring met jouw doorlopen en een verklaring invullen.

 

Wat moet ik meenemen naar de arts?

Wanneer je naar de arts gaat voor de medische keuring moet je er op letten dat je de volgende dingen meeneemt:

 

  1. De ingevulde Geneeskundige verklaring taxi (Die je kunt vinden op de website van KIWA)
  2. Potje urine / met volle blaas komen. Voor de medische keuring heeft de arts urine nodig om te kijken naar jouw suikerspiegel.
  3. identiteitsbewijs
  4. Draag je een bril of lenzen? Zorg dat je deze mee hebt, jouw ogen worden namelijk getest met bril op, of lenen in
  5. eventueel medicijnen

 

Je bent nu helemaal op de hoogte over alles wat je moet weten voor het krijgen van een taxipas! Het is belangrijk dat je een professionele en betrouwbare arts vindt die gespecialiseerd is in zijn vak. Dus neem de tijd om dit goed te onderzoeken.

Free Man in White Dress Shirt Driving Car Stock Photo

Gerelateerde berichten

Waarom Vallen Mensen Voor Phishing? De Psychologie Achter de Valstrik

Heb je je ooit afgevraagd waarom mensen zo vaak in phishingaanvallen trappen? Laten we eens duiken in de psychologie achter deze valstrik en...

Lees meer

Kunnen games je helpen slimmer te werken?

Ben je ooit gefascineerd geweest door de kracht van gamification in training en ontwikkeling? Misschien vraag je je af hoe gaming-elementen de manier...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden