Beoordeel mijn leraar

Tips om te beginnen met het kopen van aandelen

Geplaatst op

Het lijkt wel het topic van 2021: beleggen, investeren en het kopen van aandelen of cryptocurrency. Het klinkt heel aantrekkelijk en in grote lijnen is dat het ook. Maar wie geld investeert, kan het geld ook weer zo kwijtraken. Handelen in aandelen is eigenlijk een andere vorm van gokken. Je kan binnen een paar uur veel geld verdienen en de dag erop het geld weer verliezen. Dit is een reden waarom veel mensen terughoudend zijn terwijl anderen er juist voor gaan. In dit artikel geven we een aantal tips mee voor als je wil aandelen wil kopen. 

1. Houdt rekening met de risico’s 

We hebben het hierboven al even beschreven: de risico’s van het kopen van aandelen. De markt fluctueert ontzettend snel. Aandelen die vandaag zijn gestegen kunnen morgen weer kelderen. Wanneer je niet zoveel wil omkijken naar de aandelen die je hebt gekocht kan je er beter voor kiezen om aandelen te kopen die minder populair zijn. Koop je een aandeel in Tesla dan weet je zeker dat de dalingen en pieken per dag kunnen veranderen.  

2. Verdiep je in de soorten aandelen 

Het soort aandeel hangt samen met de risico’s dat het met zich mee brengt. Er zijn ontzettend veel verschillende aandelen die je kan kopen. Wanneer je een groot aandeel koopt in een populair bedrijf dan ben je natuurlijk een stuk meer geld kwijt dan wanneer je een klein aandeel koopt. Verdiep je daarom eerst in de soorten aandelen en de kosten ervan voordat je iets gaat kopen.  

3. Maak een beleggingsplan 

Wat ook zeker kan helpen is een beleggingsplan maken. In dit plan schrijf je welke aandelen interessant zijn, hoeveel het ongeveer kost en wat je er uit kan halen. Noteer ook alle risico’s en eventuele oplossingen voor als je geld verliest. Schrijf ook uit hoeveel geld je minimaal wil investeren. Op deze manier kan je makkelijker een overzicht houden van de aandelen die je hebt gekocht.

Gerelateerde berichten

De perfecte baan voor jou vinden, zo doe je dat!

Dat er genoeg vacatures in Rotterdam zijn, betekent niet dat je willekeurig op een functie kunt solliciteren. Elke persoon heeft immers andere...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden