Beoordeel mijn leraar

Verkeersongeval op weg naar school: hoe schade claimen?

Geplaatst op

Wanneer je het meemaakt is het traumatisch en het blijft je nog lang bij. We hebben het over een verkeersongeval, bijvoorbeeld als je naar school rijdt. In deze blog behandelen we de categorie: letselschade verkeersongeval, dit omdat veel mensen nog niet op de hoogte zijn van hoe ze het beste kunnen handelen in deze situatie. Lees snel verder zodat jij het wel weet, maar laten we hopen dat het niet nodig is. 

Extra: veel van tips zijn overigens ook toepasbaar in de context van school. Wanneer je daar een ongeluk zou krijgen, dan kun je kijken waar de school de verantwoordelijkheid draagt. Door direct een gedegen dossier te maken (of dit te laten doen) wordt het makkelijker een eventuele letselschade te claimen. 

Blijf rustig 

Probeer zo rustig mogelijk te blijven en wanneer je merkt dat je moeilijk kunt bewegen ga dan niet allerlei capriolen uithalen, maar wacht op de hulpverleners, wanneer dit natuurlijk nodig is. Wanneer er in eerste instantie niet zoveel met je aan de hand lijkt te zijn dan kun je proberen om rustig de auto te verlaten en naar de kant van de weg te gaan. Zeker op bijvoorbeeld een snelweg is het wel zaak om zo snel mogelijk naar een veilige plek te gaan om erger te voorkomen. Wanneer je een beetje bekomen bent van de eerste schok, is het zaak om zo verstandelijk mogelijk te werk te gaan. Dit nemen we in de volgende paragraaf met je door.

Verzamel bewijs voor je dossier 

Wanneer je er lichamelijk en geestelijk toe in staat bent, verzamel dan zoveel mogelijk informatie voor je juridische dossier, dit dossier ga je later aanbieden aan de rechtsbijstandsinstelling die jou gaat helpen om eventuele letselschade vergoed te krijgen. Wat je het beste kunt doen is direct foto’s maken van de situatie, het opnemen van getuigenverslagen, getuige dus verzamelen en direct met de tegenpartij waarmee het ongeluk samenviel, in gesprek te gaan. Bel direct de politie en als het nodig is de ambulance. De informatie die in de eerste uren na het ongeluk verzamelt, is waardevol voor het juridisch dossier.

Het voordeel van een letselschadebureau 

Eigenlijk spreekt het voordeel van een letselschadebureau voor zichzelf, want dit is namelijk een juridische instelling die veel ervaring heeft op het gebied van letselschade claimen en op deze manier weten ze jou te ondersteunen in een moeilijke periode zodat je zelf niet hoeft te bomen op al het juridisch jargon. Je hebt per slot van rekening wel iets anders aan je hoofd! En een ander groot voordeel is dat de juridische diensten van het bureau betaald worden uit de schadevergoeding die je ontvangt. Wanneer je de schadevergoeding niet toegewezen zou krijgen, dan hoef je niet te betalen. In die zin hoef jij hier dus geen enkele zorgen te maken en kun je gewoon een letselschadebureau in de arm nemen.

Gerelateerde berichten

Waarom Vallen Mensen Voor Phishing? De Psychologie Achter de Valstrik

Heb je je ooit afgevraagd waarom mensen zo vaak in phishingaanvallen trappen? Laten we eens duiken in de psychologie achter deze valstrik en...

Lees meer

Kunnen games je helpen slimmer te werken?

Ben je ooit gefascineerd geweest door de kracht van gamification in training en ontwikkeling? Misschien vraag je je af hoe gaming-elementen de manier...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden