Beoordeel mijn leraar

Wat heb ik als ondernemer aan een assessment?

Geplaatst op

Talent, ontwikkeling en capaciteiten: het zijn nogal moeilijk meetbare en kwalificeerbare attributen die samenvallen met ons menszijn (ook al zo moeilijk meetbaar), maar er zijn tal van gespecialiseerde bedrijven die een poging doen om een de drie genoemde punten bij een sollicitant in kaart te brengen. Een assessment laten doen, gaat je helpen een meer heldere blik te krijgen op je sollicitanten.  

Je wilt de juiste poppetjes

Poppetjes op de juiste plek, dat is wat je nodig hebt als ondernemer. En dat kan ook gewoon. Maar een HR-manager, of iets van dien aard, kan niet direct zien hoe iemand is. Ze kunnen zich ook vergissen in iemand. Dat is precies waarom de assessments uitgevonden zijn. Dan kunnen ze zien wat voor vlees ze in de kuip hebben.

De onderdelen

Waar bestaat een assessment eigenlijk uit? We onderscheiden 5 vaak voorkomende onderdelen:

·        Een interview

Een van de oudste methoden om sollicitanten te peilen over hun ontwikkeling, talent en capaciteiten, is het aloude interview. Hierin heeft de sollicitant de kans om zichzelf voor te stellen. De HR-medewerker kan op deze manier inzichten krijgen over de motivaties van een potentiële medewerker.

·        De schriftelijke opdracht

Een schrijfopdracht is een manier om het duidelijker te krijgen wat iemand weet. Hoe zou deze persoon een opdracht tijdens het echte werken op de werkvloer oplossen. Zo is het mogelijk voor de sollicitant om zich te onderscheiden.

·        Verschillende IQ-tests

Er zijn tal van zaken die je kunt testen met een intelligentietest, zoals de verwerking van woorden en getallen. Ook beelden zijn te testen. Daarnaast is het mogelijk om het redeneervermogen en de algemene intelligentie te testen.

·        Psychologische test

Een van de belangrijkste testen in deze set van 5 is de persoonlijkheidstest. Met deze test is het namelijk relatief gemakkelijk in kaart te brengen wat de persoonlijkheidskenmerken zijn. Zo weet je of iemand in het team past. En dat is belangrijk, want wanneer dit niet zo is, dan gaat de productiviteit van het team achteruit. Sterker nog, dat kan een team helemaal uit zijn verband halen.

·        Gesprek met actrice

Een gesprek waarin een probleem centraal staat is een goede graadmeter over in hoeverre mensen instaat zijn te functioneren onder druk. Het is zo makkelijk om de juiste kandidaat eruit te pikken.

Conclusie

Laat je informeren door een expert, zo kom je erachter hoe je zelf gemakkelijk een bureau kunt laten komen die je gaat helpen met het testen van sollicitanten. Zo heb je altijd de juiste poppetjes op de plek zitten.

 

Gerelateerde berichten

De perfecte baan voor jou vinden, zo doe je dat!

Dat er genoeg vacatures in Rotterdam zijn, betekent niet dat je willekeurig op een functie kunt solliciteren. Elke persoon heeft immers andere...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden