Beoordeel mijn leraar

Wat is een ERP-systeem?

Geplaatst op

Is het mogelijk om een gedegen administratie te voeren voor mijn onderwijsinstelling? Dat is zeker mogelijk met een modern ERP-systeem. In deze blog gaan we je vertellen wat ERP is en hoe handig het is. Er is veel mogelijk met een modern erp systeem!

ERP definitie

Wat is een Erp en wat heb je eraan? Veel mensen stellen die vraag, want ze hebben wel ergens vaag gehoord wat het kan zijn en wat mensen eraan hebben. Ondernemers en instellingen gebruiken al een tijd dit soort systemen. Het komt de functionaliteit van het schoolsysteem ten goede. 

Mogelijkheden

Met een ERP-systeem is het mogelijk om verschillende afdelingen te integreren. We noemen dit ook wel een modulair systeem, waarbij elke afdeling een eigen module heeft die aansluit bij de specifieke functies die ze daar moeten vervullen. Het mooie is, dat wel alle modules putten uit dezelfde database, zo is er dus 1 databron die aangeboord wordt. Het voordeel daarbij is dat er geen dubbele data ontstaat, omdat de gegevens een keer in het systeem worden ingevoerd. Wanneer je zou werken met drie databases, dan kan het voorkomen dat er dubbele data in staat, achterhaalde of rondheid foutieve data.

Erp voor een onderwijsinstelling 

Wanneer je het systeem inzet voor een onderwijsinstelling, dan zul je zien dat ook hier de communicatie verbetert. Het is eenvoudig voor de receptie om zaken in te plannen of om herinneringen aan te maken die dan weer door andere functionarissen in de onderwijsinstelling opgepikt kunnen worden. Bij een ERP-systeem gaat het erom dat veel geautomatiseerd wordt en daardoor is de kans op fouten door menselijk handelen kleiner. Een ERP-systeem is een gesloten systeem waarin alle informatie na alle afdelingen kan vloeien. Op deze manier kan iedereen beschikken over de juiste informatie. Voor een onderwijsinstelling zal deze informatie onder andere zijn: de onderwijsmissie, plannen, rapporten of gespreksverslagen met leraren, leerlingen en ouderen. Omdat het systeem bestaat uit modules kun je ook rechten aanmaken voor bepaalde delen van het systeem, in verband met privacy van werknemers, leerlingen en ouders, zo kan niet iedereen maar zo in vertrouwelijke gegevens kijken. Alleen zij die bevoegd zijn, mogen deze inzien. 

  

Gerelateerde berichten

De perfecte baan voor jou vinden, zo doe je dat!

Dat er genoeg vacatures in Rotterdam zijn, betekent niet dat je willekeurig op een functie kunt solliciteren. Elke persoon heeft immers andere...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden