Beoordeel mijn leraar

Welke verschillende soorten bedrijfsfinancieringen zijn er?

Geplaatst op

Ben jij ondernemer? Dan heb je ongetwijfeld wel eens gehoord van een bedrijfsfinanciering. Misschien heb je eens overwogen om een bedrijfsfinanciering aan te vragen? Hoewel het voor sommige mensen soms een ingewikkeld onderwerp lijkt, hoeft dat niet per se zo te zijn. Door je goed in te lezen en je goed te laten inlichten kom je er gauw genoeg achter wat een bedrijfsfinanciering voor je kan betekenen. Ongetwijfeld een belangrijk aspect van dit onderwerp; welke soorten zijn er eigenlijk? Dat vertellen wij je graag hieronder!

Zakelijk krediet

Een bekend type bedrijfsfinanciering is het zakelijk krediet, maar wat is dat eigenlijk? Wanneer je een aanvraag voor zakelijk krediet indient, en deze aanvraag wordt goedgekeurd, stelt de bank een geldbedrag voor jou beschikbaar waaruit je geld kan opnemen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het feit dit type bedrijfsfinanciering heel flexibel is. Je kunt namelijk zelf bepalen wanneer je geld opneemt, je betaalt dus alleen rente over het opgenomen bedrag. Je kunt het een beetje zien als een rekening courant waar je rood staat, echter is dit niet gekoppeld aan je bankrekening.

Zakelijk lenen

Een ander type bedrijfsfinanciering is de bedrijfslening, ofwel zakelijke lening. Het voordeel van een zakelijke lening is dat je het kunt gebruiken als een langlopende investering. Je ontvangt het geleende bedrag in één keer op je rekening, waar je vervolgens mee kunt doen waarvoor je het geleend hebt. De maandelijkse rente staat vast, je weet daardoor waar je aan toe bent. Het voordeel is dat je een goed overzicht kan maken van wanneer je geld aflost. Je kunt je daarom goed focussen op je bedrijfsresultaten.

KKC-regeling

Als ondernemer is de kans groot dat je getroffen bent door de corona crisis. Je loopt veel omzet mis of je komt simpelweg in financiële problemen. Hier zijn gelukkig oplossingen voor, de KKC-regeling is hier een voorbeeld van. KKC staat voor ‘klein krediet corona garantieregeling’. De KKC -regeling kan ervoor zorgen dat je minder onzeker de corona crisis doorgaat. Je gebruikt dit geld namelijk voor de financiële tekorten die zijn ontstaan. Een groot voordeel is dat je in het eerste jaar aflossingsvrij bent, dat wil zeggen dat je alleen rente betaald. Wil je kijken of de KKC-regeling interessant is voor jou? Bekijk dan wat de mogelijkheden zijn om zakelijk te financieren.

Gerelateerde berichten

De perfecte baan voor jou vinden, zo doe je dat!

Dat er genoeg vacatures in Rotterdam zijn, betekent niet dat je willekeurig op een functie kunt solliciteren. Elke persoon heeft immers andere...

Lees meer

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden