Beoordeel mijn leraar

Zelfstandig leraar: merk registreren

Geplaatst op

Er zijn steeds meer tutoren en leraren die zelfstandig aan het werk gaan en op deze manier bijvoorbeeld een merk ontwikkelen dat ze in de markt zetten waarmee ze studenten proberen aan te trekken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een service voor bijles of iets dergelijks. Wanneer jij een merknaam bedacht hebt, dan is het wel fijn dat niet de concurrent zomaar deze naam kan overnemen. Want het is jouw identiteit in de markt waar je van afhankelijk bent. Lees hoe je je merk beschermen kunt.

Bescherm je merk in de markt 

Wanneer je actief bent met een merk op de markt, dan is het erg belangrijk dat dit niet zomaar door kwaadwillende concurrenten overgenomen kan worden. Je hebt te maken met een beperkt aantal klanten en hoe meer klanten voor jouw merk komen, hoe beter het is. Als een concurrent jouw merk zomaar overneemt, dan kunnen klanten naar de concurrent gaan omdat ze misschien denken dat het jouw bedrijf is. Het maakt niet uit of het nu over een taxiservice gaat of over een onderwijsservice: behoud je merknaam!

Hoe kan ik mijn merknaam beschermen?

Het is zonde als je een concurrent te veel speelruimte geeft, omdat het zo gemakkelijk is om een merknaam te beschermen. Het enige wat je hoeft te doen is je merknaam registreren en de opdracht hiervoor kun je heel gemakkelijk online geven. Dat doe je bij voorkeur via intellectueeleigendom.nl. Ben je in Nederland en in Duitsland actief? Dan is het mogelijk om voor deze twee landen een registratie te laten doen. Ben je in meerdere landen op de wereld actief, dan raden we je aan om bijvoorbeeld een wereldregistratie te laten doen.

Hoe groter het gebied waarvoor de merknaam registratie geldt, des te hoger de kosten voor de registratie zijn. Het levert natuurlijk wel heel veel voordeel op een financiële zin als je een goede registratie van je merknamen doet. Blijf onze blogs lezen, dan ben je altijd op de hoogte. 

Gerelateerde berichten

Waarom Vallen Mensen Voor Phishing? De Psychologie Achter de Valstrik

Heb je je ooit afgevraagd waarom mensen zo vaak in phishingaanvallen trappen? Laten we eens duiken in de psychologie achter deze valstrik en...

Lees meer

Kunnen games je helpen slimmer te werken?

Ben je ooit gefascineerd geweest door de kracht van gamification in training en ontwikkeling? Misschien vraag je je af hoe gaming-elementen de manier...

Lees meer

Over ons

Op onze site tref je tal van leuke blogs over onderwijs en educatie. Voor de geïnteresseerde is hier zeker een boel informatie te halen!

Contactgegevens

Via info @ beoordeelmijnleraar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden